Tipografia Advice Media ofera o gama variata de servicii de finisare: plastifiere, faltuire, biguire, caserare, capsare, brosare, spiralare, stantare, rotunjire colturi, perforare, lacuire selectiva.


O afacere din domeniul tipografic ce ofera servicii profesioniste si care este centrata pe nevoile clientilor trebuie sa investeasca permanent nu numai in echipamentele de tiparire, ci si in cele de finisare. Finisarea materialelor tipografice este una dintre cele mai importante etape ale procesului de productie. In acest context sunt importante atat echipamentele de finisare folosite, cat si atentia echipei la tot ceea ce tine de detalii.


Astfel, in prezent oferim servicii complete de tipar ce difera de la printarea diferitelor tipuri de carti de vizita pana la producerea unor materiale tipografice complexe. In continuare ne propunem sa va prezentam principalele servicii de finisare prin intermediul carora venim in intampinarea solicitarilor clientilor.

Taierea hartiei este acel serviciu de finisare prin care se asigura dimensiunea finita a produselor tipografice. Calitatea produsului finit depinde, in mare masura, si de tipul de ghilotina utilizat in taiarea materialelor; din acest motiv utilizam ghilotine electrice prevazute cu linie optica care indica locul taierii si cu posibilitatea de programare si memorare pentru taieri repetate.
Plastifierea se refera la acoperirea suprafetei de hartie cu un strat subtire de folie din plastic, mata sau lucioasa, ce permite protejarea suprafetei plastifiate si asigura un aspect extrem de placut la atingere. Acest serviciu de finisare este folosit, in special, in cazul cartilor de vizita, a mapelor de prezentare sau a copertilor diferitelor cataloage. O descriere detaliata a acestui serviciu poate fi gasita accesand pagina Plastifiere.
In realizarea anumitor materiale tipografice este obligatoriu procesul de biguire al acestora. Bigul reprezinta o urma dupa care se indoaie un carton sau o hartie. Biguirea este recomandata pentru mape de prezentare, pliante, felicitari, coperti de carte etc. Unele materiale tipografice pot avea aplicat big cu perfor pentru a facilita detasarea prin rupere a anumitor elemente. Mai multe detalii despre acest serviciu pot fi gasite in pagina Biguire.
Utilizata in special pentru pliante si reviste, faltuirea reprezinta plierea sau indoirea colilor de hartie sub diverse forme (simplu, in cruce, dublu parallel, armonica). Intr-o tipografie, faltuirea mecanica se realizeaza cu ajutorul masinilor de faltuit. Faltuirea se foloseste, in special, pentru pliante, reviste, carti etc. Pentru mai multe informatii despre acest servicii tipografic, puteti aceesa pagina Faltuire.
Caserarea sau lipirea pe carton se refera la fixarea pe un carton a unei imagini imprimate pe hartie prin prin intermediul unui adeziv ce este aplicat pe fata netiparita. Ca dezavantaj, caserarea nu se poate folosi in cazul produselor cerate sau plastifiate pe care adezivul nu face prize si in cazul in cazul print-urilor inkjet care sunt sensibile la umezeala. Informatii suplimantare despre acest serviciu pot fi gasite in sectiunea din site Caserare.
Capsarea profesionista se realizeaza prin intermediul capsatoarelor electrice ce permit atasarea paginilor de interior de o coperta prin intermediul unor capse de sarma. Un astfel de proces de finisare este util, in special, in cazul realizarii de brosuri si reviste.
Brosarea sau legarea prin lipire este utilizata in cazul cartilor si revistelor. Prin brosare se permite unirea paginilor de coperta intr-o succesiune fireasca. Exista doua tipuri de brosare ce poti fi utilizate: brosare manuala (cea realizata cu aracet) si brosare automata (cea realizata cu termoclei). Taierile la fromatul finit se realizeaza dupa brosare.
Serviciu de finisare utilizat in realizarea cataloagelor, a agendelor, calendarelor sau notes-urilor personalizate. Spiralarea reprezinta procesul de legare prin spira metalica a foilor de hartie. Inainte de legarea cu spira, hartia sau cartonul trebuie perforat. Spiralarea este folosita in realizarea unor material precum calendarele de perete, de birou, cataloage, agende etc.
Utilizata in momentul in care se doreste realizarea unor produse de diferite forme, stantarea se refera la decuparea colii de hartie sau carton dupa un anumit contur. Stantarea se poate realiza cu ajutorul unor echipamente manuale sau prin intermediul masinilor electrice de stantat. Fiecare model decupat necesita confectionarea unei stante.
Proces de finisare ce permite realizarea unor materiale tipografice ale caror colturi sunt rotunjite. Majoritatea clientilor apeleaza la acest serviciu atunci cand isi tiparesc cartile de vizita. Alte materiale care pot fi realizate avand colturi rotunjite: legitimatii, calendare de buzunar, brosuri, carduri. O descriere detaliata a acestui tip de serviciu poate fi gasita in sectiunea Rotunjire colturi.
Proces mecanic realizat prin intermediul unui utilaj prevazut cu un cutit cu tais intrerupt ce permite obtinerea pe suportul de hartie sau carton a unuei linii intrerupte partial care usureaza separarea unei zone din produs. Operatiune mecanica specifica pentru taloanele de concurs, voucherele de reduceri, bilete etc. Perforarea se executa pe echipamente electrice de perforat.
Operatiune de aplicare a unui strat de lac pe anumite elemente de pe o suprafata tiparita. Lacuirea selectiva permita evidentierea anumitor elemente grafice, contribuind la realizarea unui produs finit ce impresioneaza si se diferenteaza prin design. Lacuirea selective poate fi utilizata pe orice material tipografic pentru a da un plus de valoare acestuia. Mai multe informatii despre acest serviciu tipografic pot fi gasite consultand sectiunea Lacuire selectiva.
Printe avantajele tiparului digital se numara tiparirea cu date variabile. Acest serviciu tipografic se refera la personalizarea fiecarui produs cu un numar distinc cu scopul de a-i asigura unicitatea. Printarea cu date variabile este utila pentru realizarea unor material precum: plicuri personalizate, taloane de concurs, bilete, invitatii nominale, cupoane de reduceri etc. Sectiunea Printare date variabile este conceputa pentru a oferi mai multe informatii despre acest tip de serviciu tipografic.