Start 2013 with Inspiration

pencilNe propunem ca in acest articol sa facem o serie de recomandari in ceea ce priveste sursele de inspiratie pentru cei ce lucreaza in industria creativa.

Pentru a fi mai usor de parcurs, am grupat link-urile pe care urmeaza sa le recomandam in mai multe categorii.

Astfel, in randurile de mai jos veti gasi site-uri ce contin informatii despre fonturi si culori, aplicatii recomandate designerilor si alte link-uri cu resurse utile celor din industria creativa. O mare parte dintre link-urile de mai jos, in special cele referitoare la fonturi si culori, pot fi extrem de utile atunci cand vrem sa concepem design-ul unor carti de vizita, flyere, mape de prezentare, brosuri sau alte materiale tipografice.

01O astfel de lista nu putea sa inceapa decat cu unele dintre cele mai importante si mai mari comunitati online ale designerilor. In accest sens, va recomandam doua dintre cele mai cunoscute: Behance Network si Smashing Magazine.

01Al doilea tip de recomandari include o serie de resurse in ceea ce priveste fonturile. I Love Typography, MyFonts si Typekit sunt doar cateva dintre recomandarile noastre de unde puteti achizitiona fonturi, dar si unde puteti gasi informatii despre acestea.

01Chair daca vorbim de mediul online sau de cel offline, in afara de fonturile utilizate, un alt element extrem de important este reprezentat de nuantele de culoare pe care le utilizam. Colourlovers ramane una dintre cele mai importante surse in ceea ce priveste utilizarea culorilor. Pe partea de color patterns recomandam Adobe Kuler, iar pentru a gasi mai multe nuante similare pornind de la o culoare anume puteti utiliza generatorul online de culori 0to255.

01In ceea ce priveste aplicatiile destinate designerilor, recomandam celor care utilizeaza un iPhone aplicatia myPantone, care ofera accesul la culorile Pantone direct de pe telefonul mobil. Aceasta aplicatie foloseste camera foto a telefonului, identificand culorile din fotografii si potrivindu-le cu cele din gama Pantone.

A doua recomandare pe care v-o facem a fost premiata anul trecut, fiind una dintre cele mai bune aplicatii de desenat. Paper de la Fifty Tree functioneaza precum un sevalet putand fi utilizata in mod gratuit. Accesul la functii suplimentare se plateste.

01Printre recomandarile de la inceput de 2013 se numara si blog-ul Co.DESIGN, iar dinte reviste vrem sa mentionam .net si Communication Arts.

Speram ca link-urile de mai sus sa va fie utile si sa incepeti noul an cu creativitate si inspiratie!