Ne plac codurile QR pe cartile de vizita

carte de vizita QR codeDe ce? Fiindca sunt cea mai simpla metoda de a conecta online-ul cu offline-ul si aduc un plus substantial design-ului traditional fiind o strategie de marketing necostisitoare.

Codul QR, conform Wikipedia, este un cod bidimensional ce a fost conceput pentru prima data de companiile din industria auto din Japonia. In prezent, cudurile QR au luat amploare putand fi scanate si citite de catre camerele telefoanelor smartphone.

Orice fel de informatie pe care o considerati relevanta poate fi codificata in text, puteti face trimitere la pagina de internet, la rubrica de contact sau puteti codifica o carte de vizita digitala (vCard). Astfel, beneficiati de un avantaj dublu: carte de vizita traditionala, oferita in forma tiparita, pe suport din carton normal, colorat, din plastic sau polipropilena semitransparenta, si informatii codificate in codul QR, care pot sa-l trimita pe cel care scaneaza informatia direct la site-ul dumneavoastra, la contul de Facebook, Twitter sau Flickr.

Inca un motiv pentru care ne plac codurile QR, mai ales pe cartile de vizita, se refera la faptul ca prin ele veti putea disemina anumite mesaje unui public nou, deschis inovatiei, expunandu-va mult mai usor datele online fata de orice alta metoda offline de promovare, reclame televizate, anunturi publicitare in ziare.

Daca doriti sa promovati o afacere care se desfasoara exclusiv in mediul online, plusul de notorietate adus de codurile QR pe cartile de vizita oferite clientilor la diferite intalniri va duce nu numai la cresterea traficului pe pagina de internet, dar si la promovarea produselor din portofoliu. Totusi, codurile QR sunt utilile si companiilor care nu activeaza in domeniul online. Ele pot fi folosite de cei ce-si desfasoara activitatea  in domeniul imobiliarelor, HORECA, medicina, educatie etc. In acest sens, recomandam utilizarea unui cod QR care sa transmita informatii ce, datorita dimesiunii, nu ar putea sa apara sub alta forma pe cartea de vizita.

Pe Internet puteti gasi pagini specializate care va ajuta la generarea automta a unui cod QR. Recomandam, in acest sens,  www.goqr.me, site unde puteti introduce fie textul care doriti sa fie codificat, adresa paginii de internet, datele de contact sau datele pentru vCard. Pentru un rezultat optim, schimbati dimensiunea la 500 px dupa care apasati download. Verificati cu un smartphone corectitudinea datelor inainte sa trimiteti spre printare cartile de vizita cu coduri QR. Pentru mai multe optiuni apasati „Options” si alegeti tipul de culoare sau puteti ajusta marginile. Dupa ce ati downloadat imaginea, o puteti integra in design-ul cartii de vizita.

carte de vizita cu QR code

Mai jos am selectat cateva dintre cele mai populare carti de vizita cu coduri QR din portofoliul unor designeri din afara tarii. Speram sa va placa si sa va inspire!

carti de vizita cu QR code

QR code pe cartea de vizita

coduri QR pe cartea de vizita

Sursa fotografii