3 fonturi moderne pentru un design creativ

recomandari fonturiIncepand de astazi ne propunem sa va familiarizam cu cele mai interesante fonturi din ultimii ani, care pot fi descarcate gratuit si folosite in design-ul materialelor tipografice.

Datorita faptului ca exista o multitudine de fonturi si de clasamente ale acestora, noi vom incerca sa va simplificam cautarile fontului potrivit prin oferirea de informatii esentiale in design-ul oricarui material ce urmeaza a fi printat.

In cele ce urmeaza va vom prezenta 3 fonturi gratuite care ne-au placut si despre care credem ca se potrivesc cu usurinta pe diverse materiale de promovare. Alegerile de astazi sunt fontul Blanch, Arvo si Fenix. Pentru fiecare font in parte vom oferi o serie de informatii generale, precum si link-urile de unde aceste pot fi downloadate. 

Fontul Blanch

Creat de catre o echipa de designeri din Barcelona in 2011, fontul Blanch a fost intial folosit pentru identitatea vizuala a brandului Fruita
Blanch, o companie producatoare de sucuri si produse din fructe organice. Datorita popularitatii pe care si-a castigat-o, fontul Blanch fost incarcat pe pagina companiei de design Atipus, putand fi downloadat gratuit de oricine doreste sa-l foloseasca.

Fontul se potriveste perfect celor care vor sa editeze un poster, un flyer sau o brosura intr-un mod cu totul original. De asemenea, datorita aspectului deosebit, acest font a fost adaptat si pentru paginile web, in special pentru titluri. De ce sa alegeti un astfel de font? Pentru ca are un aspect atat contemporan cat si traditional, imbinand cele doua elemente intr-un mod inovator, ceea ce va face ca textul sa nu treaca neobservat.

 font blanch

Fontul Arvo

Un font care poate fi folosit atat pentru headline-uri, dar si pentru corpul de text,  este Arvo, un font tip slab-serif. In design, fonturile de tip slab-serif sunt folosite cel mai adesea pentru titlurile indraznete de pe primele pagini ale ziarelor sau pentru textul ad-urilor, insa anumite publicatii jurnalistice precum „The Guardian” din Marea Britanie folosesc acest font pentru corpul de text obisnuit din interiorul paginilor publicatiei.

Fontul Arvo poate fi gasit pe Google Font Directory si poate fi folosit sub forma Roman, Italic, Roman Bold, Bold Italic. Il recomandam pentru aspectul prietenos si usurinta cu care poate fi folosit atat sub forma caracterelor mari-majuscule cat si a celor mici. Il puteti downloada gratuit de pe Fontsquirrel sau daca doriti sa il folositi si pe pagina de internet, urmati instructiunile de pe Google Fonts.

fontul arvo

Fontul Fenix

Ultimul font pe care vi-l recomandam, Fenix, a fost creat in 2012 de catre Fernando Diaz. Acest font se diferentiaza de altele asemanatoare prin faptul ca, la crearea sa, designer-ul s-a inspirit din caligrafie in ceea ce priveste eleganta si lizibilitatea, lasand impresia unui ritm propriu al caracterelor. Poate fi folosit cu usurinta pentru corpul de text lung din interiorul unei brosuri sau carti, dar si pentru textul de pe coperti. Pentru varianta web puteti accesa fontul pe Google Fonts la, iar pentru varianta DTP intrati pe MyFonts si, dupa crearea unui cont, puteti downloada gratuit.

fontul fenix

Speram ca cele trei recomandari de astazi sa fie utile si sa le folositi in conceperea materialelor tipografice. Nu uitati, inainte de a le downloada sa cititi conditiile ce trebuie respectate in cee ce priveste utilizarea lor.