Fonturi care ne-au atras atentia

fonturiFontul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente grafice. Alegerea unui anumit tip de font pentru realizarea unui flyer, pliant, catalog, a unei mape de prezentare sau a unei carti de vizita este un pas extrem de important ce influenteaza produsul final.

Identitatea vizuala a clientului, dimensiunea machetei pe care urmeaza sa o realizam sau lizibilitatea fontului sunt doar cateva aspecte pe care trebuie sa le luam in calcul in momentul in care decidem ce font urmeaza sa utilizam.

Clasicul Times New Roman, sau poate fonturi precum Garamond, Caslon, Helvetica, Univers, Futura si Franklin sunt unele dintre cele mai cunoscute si utilizate fonturi. Totusi, chiar daca uneori tindem sa ramanem fideli unui anumit tip de font, trebuie sa incercam o diversificare a acestora mai ales cand lucram cu mai multi clienti ale caror materiale, cu siguranta, trebuie sa se diferentieze de cele ale concurentei.

Astfel, pe parcursul acestui an, am descoperit o serie de fonturi care ne-au atras atentia si pe care ne-am propus sa le folosim cat mai des. Le-am selectat, in continuare, pe cele care sunt oferite gratuit.

check redPrimul dintre acestea este Origram, font ce a inregistrat peste 45.000 de download-uri. Origram, dupa cum ii spune si numele, este inspirat din tehnicile Origami si Tangram, forma de baza a acestua fiind octagonul. Recomandam utilizarea acestui font pe afise, postere sau logo-uri, atunci cand poate fi printat la dimensiuni mari. Dezavantajul principal al acestui font e ca nu pot fi utilizate majusculele, majoritatea acestora lipsind.

origram font

check redAl doilea font care ne-a atras atentia, Good Intend, poate fi folosit, la fel ca prima noastra recomandare, in special, pe postere si afise. Designer-ul acestui font il descrie ca fiind sobru, elegant, dar si plin de bucurie.

font good intend

check redJura este numele celui de-al treilea font pe care vi-l recomandam. De data aceasta, fontul poate fi folosit nu numai in cazul afiselor, ci si pe materiale precum carti de vizita, flyere, mape de prezentare, brosuri etc. Este un font elegant pe care-l putem gasi in patru variante: Regular, Italic, Bold si Bold-Italic.

font jura

check redUltima recomandare pe care v-o facem in acest articol este Manteka. Manteka este unul dintre acele fonturi de care te indragostesti la prima vedere. Din pacate, cu ajutorul acestui fonttextul nu poate fi scris decat cu majuscule. Si acesta, la fel ca celelalte mentionate pana acum, poate fi downloadat in mod gratuit.

manteka font