Ce simbolizeaza albastrul?

blueIn tipografie lucram si ne jucam cu diverse nuante de culori. Fiecare material pe care-l tiparim are cate o poveste in spate.

La inceput, aproape in fiecare caz, pornim de la o simpla bucata de carton, care, treptat, capata diverse forme si culori. Orice material, fie ca vorbim de carti de vizita, de mape de prezentare, foi cu antet, brosuri, ascunde in spate ore sau chiar zile de munca. Astazi, dorim sa va spunem una dintre povestile din spatele materialelor tipografice. E vorba de povestea culorilor.

Incercand sa scapam, macar pentru o clipa de caldura de afara, va propunem sa vorbim in nunate de albastru. Poate va intrebati care este motivul ce ne-a determinat sa ne apropiem de acesta culoare. In primul rand, albastrul este culoare marilor, a cerului, este culoarea care da impresia de rece si care ne duce cu gandul la meditatie.

Albastrului i se mai spune culoarea linistei si a odihnei. Se spune ca una dintre cele mai calmante combinatii este cea dintre alb si albastru.

In lumea corporatiilor, albastrul este culoarea favorita, sugerand statornicie si continuitate. Astfel, este folosit atat in spatiile de birouri, cercetarile aratand ca albastrul creste puterea de concentrare, cat si ca parte a identitatii vizuale a multor companii. Twitter, Facebook, LinkedIn sunt doar cateva dintre corporatiile care utilizeaza albastrul in identitatea vizuala.

Albastrul inchis il regasim, de cele mai multe ori, asociat cu produse ce se adreseaza barbatilor, iar albastrul deschis, luminos, e utilizat de multe ori de companiile de turism, ducandu-ne cu gandul la vacanta, relaxare si calm. Totusi, utilizarea albastrului nu e indicata in cadrul produselor alimentare precum orezul, pastele sau carnea.

In cadrul materialelor tipografice, albastrul este o culoare utilizata destul de des in combinatie cu alb. Mai jos, puteti gasi o serie de materiale tipografice (carti de vizita, foi cu antet, mape de prezentare) realizate in aceasta combinatie de culori.

1. Carti de vizita pentru comapnia Leon James

carte de vizita leon james

2. Foi cu antet si carti de vizita pentru Catalyst, o companie din domeniul constructiilor

foi cu antet catalyst

3. Mape de prezentare pentru firma de asigurari MetLife

mape de prezentare medlife

4. Pliant – Chartwell

pliant chartwell

5. Brosura – Healthronics

brosura health

brosura vision

brosura medical

6. Brosura – Global Pharma

brosura farmaceutic