Afise sau postere minimaliste

imagesChiar daca sunt de acord cu ideea de a nu judeca o carte dupa coperta, in cazul filmelor lucrurile sunt putin diferite. Uneori, tind sa fiu influentata de posterul de promovare al acestora, de modul in care sunt alese cele mai relevante si reprezentive elemente. Chiar daca poate fi privita ca dovada de superficialitate, recunosc ca sunt momente in care decid daca ma uit sau nu la un film in functie de modul in care arata posterul sau afisul de promovare.

De cele mai multe ori, pe postere sau pe afise, personajul sau personajele principale din film sunt nelipsite, ba chiar mai mult, apar pe fundalul unei explozii sau al unui dezastru din care tocmai a scapat sau pe care tocmai l-a produs. Ca raspuns la tot acest trend in materie de afise, mai multi artisti din intreaga lume au inceput sa redeseneze posterele unor filme cunoscute intr-un stil minimalist.

Chad, proprietarul Inspiredology, a reunit intr-un singur loc toate aceste variante de postere. Din mare lui colectie de afise minimaliste, am extras doar cateva exemple.

Primul set de postere/afise minimaliste a fost realizat de Albert Exergian, un grafic designer din Austria. El s-a oprit, dupa cum se poate observa mai jos, asupra unora dintre cele mai cunoscute si urmarite seriale.

afis mad man

afis house

afis californication

prison break afis

simpsons afis

afis sex and the city

Cea de-a doua colectie de postere minimaliste ii apartine designer-ului David Lopez. David a incercat sa gaseasca cate un element reprezentativ pentru fiecare film ce a fost nominalizat la cea de-a 83-a editie a premiilor Oscar.

inception afis

afis 127 hours

kings speech afis

social network afis

afis black swan

Sursa foto