Citate celebre din lumi creative

curved-quoteRecunosc ca aveam mai multe idei pentru acest post, insa, pentru o zi caniculara de luni, mi se pare potrivita o abordare ceva mai motivationala si inspirationala. Astfel, mergand pe ideea ca o imagine valoreaza mai mult decat 1000 de cuvinte, am selectat o serie de afise cu citate celebre din domeniul design-ului.

Utilizarea citatelor pe materialele tipografice nu este o noutate, o mare parte din clientii nostri, in special cei care lucreaza in industriile creative, opteaza de multe ori pentru aceasta varianta. Citatele pot fi folosite atat pe afise, cat si pe cartile de vizita, flyere, notes-uri, felicitari sau chiar calendare.

Primul citat, An essential aspect of creativity is not being afraid to fail, ii apartine lui Edwin H. Land, cercetator american cunoscut ca si co-fondator al companiei Polaroid.

afise creative

Frank Chimero este cel ce a afirmat ca Good design is a bout making other designers feel like idiots  because that idea wasn’t theirs. Frank Chimero este un tanar designer, cunoscut ca autor al cartii The Shape of Design.

afise citate

Saul Bass a fost unul dintre cei mai cunoscuti designeri de la mijlocul secolului al XX-lea. El este cel care a conceput o serie de postere pentru filmele regizate de Alfred Hitchcock, Otto Preminger sau Martin Scorsese. Tot lui ii apartine si urmatorul citat.

afise design

Chiar daca punem la indoiala existenta lui Richard Dumb, merita se mentionam un citat despre care se spune ca-i apartine.

afis creativ

Every Artist was 1st an Amateur poate deveni un motiv de consolare pentru cei aflati la inceput de cariera, mai ales ca aceste cuvinte au fost rostite de Ralph Waldo Emerson, poet si eseist american de la inceputul secolului al XIX-lea.

afis artist

Nu stiu cine a spus The only way to succeed is not worry about what anyone else is doing, insa sunt sigura ca e un sfat util nu numai pentru designeri.

afis succeed

Incheiem seria cuvintelor celebre cu un citat care-i apartine lui Salvador Dali.

afis salvador dali

Sursa foto