Cum scriem textul pentru felicitarile de Craciun?

text felicitariIn aceasta perioada, felicitarile si calendarele personalizate sunt cele mai cautate produse tipografice, ele facand parte din majoritatea cadourilor corporate. In acest context, ne-am propus ca astazi sa aducem cateva informatii despre modul in care trebuie scris textul unei felicitari de Craciun.

1. O prima recomandare se refera la faptul ca atat design-ul felicitarii, cat si textul acesteia trebuie sa fie adaptate in functie de destinatarul mesajului. Personalizati mesajul, adresandu-va in mod direct celor care-l primesc!

2. Cel de-al doilea sfat il preluam de la Ernest Hemingway si face referire la faptul ca trebuie sa fim pozitivi in momentul in care concepem astfel de texte. Astfel, in scris trebuie sa fii pozitiv, nu  negativ. Scrie despre ceea ce este si evita sa scrii despre ceea ce nu este. Citeste inca o data textul si transforma expresiile negative in unele pozitive.

3. Foloseste propozitii simple, scurte.

4. Utilizeaza un singur tip de font.

5. Evita sa folosesti texte prestabilite preluate de pe Internet.

6. Semneaza felicitarea cu prenumele si numele unei persoane din companie cu care stakeholder-ul respectiv a interactionat.

7. Corecteaza greselile de ortografie si punctuatie!

8. Poti trimite impreuna cu felicitare de Craciun si o carte de vizita cu datele tale de contact.