Ce font folosim pentru afise?

fonturi postere afiseDupa cum v-am promis, saptamana aceasta revenim cu trei noi recomandari in ceea ce priveste fonturile moderne si indraznete.

Datorita vizibilitatii ridicate a unui afis, indiferent de dimensiune, va sugeram sa incercati un font nou si diferit de cele folosite in mod obisnuit, atat pentru a va face remarcat cu usurinta, cat si pentru a va diferentia de celelalte materiale publicitare existente pe piata.

Creat de un designer roman, Mihai Mugur, in 2009, fontul Indento a devenit repede popular si folosit in design-ul afiselor atat pentru headline-uri, cat si pentru corpul de text.

Acest font este un font geometric tip slab serif, cu caractere drepte si rotunde cu un aspect asimetric, dar cu un grad ridicat de lizibilitate. Recomandam folosirea sa atunci cand vreti ca afisul sa aiba un aspect futuristic si original. Fontul poate fi gasit si sub forma Italic si Bold, cu 513 caractere per set, cu semnele si diacriticele specifice Europei de Est si Centrala, fractii, litere duble etc. Puteti downloada varianta Bold a acestui font gratuit de pe MyFonts.

font afise

Daca doriti un design de inspiratie americana traditionala, care insufla un pic din aerul Vestului Salbatic si care se remarca imediat prin caracterele ingrosate, alegeti fontul Chunk Five. A fost creat tot in 2009 de un designer din California pentru The League of Moveable Type, un site specializat in fonturi inovatoare ce pot fi descarcate gratuit. ChunkFive poate fi folosit pentru a da un aspect original si chiar amuzant posterului, atunci cand acesta este destinat promovarii unui eveniment social precum concerte sau intalniri, prezentari neconventionale. Il puteti downloada gratuit de pe FontSquirrel.

font poster

Atunci cand vreti ca ceea ce transmiteti printr-un afis sa aiba un impact major asupra audientei, trebuie sa va asigurati ca fontul ales poate fi citit cu usurinta si ca prin caracterele folosite inspirati dinamism si originalitate. In acest sens va recomandam fontul Yanone Kaffeesatz care, inca din 2004, este unul din cele mai des recomandate fonturi de site-urile de specialitate.

Designer-ul acestui font a permis descarcarea si folosirea gratuita atat in scop personal, cat si comercial a fontului, ceea ce a facut ca pana in prezent, Yanone Kaffeesatz sa fie folosit in reclamele mall-urilor din Dubai, in anunturile publicitare ale McDonalds din Australia si in multe alte materiale publicitare. In prezent, exista si o varianta imbunatatita a acestui font sub denumirea de FF Kava, ambele fiind inspirate de fonturile folosite in reclamele cafenelelor din 1920.

Marele avantaj al acestui font este ca, imbinat cu culoarea potrivita, inspira atat seriozitate, in cazul in care scopul afisului este unul business, dar transmite si veselie. Recomandam descarcarea acestui font de pe FontSquirrel deoarece aici prin Test Drive puteti previzualiza in limita a 144 de caractere modul in care va arata textul sau de pe Google Fonts.

font afis

Nu uitati, la tipografia Advice Media printam afise de dimensiunea A4, A3 sau SRA3 la o rezolutie de imprimare de 2400 dpi, ceea ce va face ca indiferent de fontul ales, produsul final sa corespunda cerintelor dumneavoastra si profesionalismului nostru.