Carti de vizita: design profesionist

Exista cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont cand incepi sa-ti creezi design-ul unei carti de vizita.
Primul sfat pe care ti-l oferim se refera la alegerea culorilor tinad cont de contrastul acestora. Contrastul este din punct de vedere vizual un element extrm de important.

Exemplul cel mai simplu este este textul negru pe fundalul alb, obisnuit al unei foi de hartie. Poti sa-ti folosesti creativitatea si sa realizezi si alte contraste(fundal negru cu font alb/galben/portocaliu/cyan). Contrastul poate fi utilizat si in cadrul textului prin folosirea bold-ului pentru evidentierea anumitor elemente.
Tot din punct de vedere al culorilor unei carti de vizita, recomandam ca acestea sa fie aceleasi ca cele utilizate in logo. Daca ai anumite elemente reprezentative (culori, texturi, fonturi) este bine sa le folosesti pe acestea. Nu folosi decat fonturi dintr-o singura familie(nu este indicat sa existe mai mult de 2  tipuri de fonturi pe cartea de vizita). Si in ceea ce priveste dimensiunea fonturilor exista anumite restrictii: nu folosi mai mult de doua dimensiuni pentru fonturi.(fonturile ar trebui sa fie cuprinse inte 11-12pt si 7-8pt) Acestea trebuie alese astfel incat textul cartii de vizita sa fie lizibil.