Aniversarea de 30 de ani a 3D Printing-ului

3dImprimarea 3D este un proces de transformare a oricarui obiect solid tridimensional de orice formă, intr-un model digital. Print-ul sau imprimarea 3D se realizeaza cu ajutorul unei imprimante 3D. Acest este un tip limitat de robot industrial, care este capabil de a efectua un proces de aditie sub control computerizat.

Prima imprimanta 3D functionala a fost creata in anul 1984 de catre Chuck Hall de la compania 3D Systems Corp. De la începutul secolului 21 a existat o creștere mare în vânzările acestor mașini, iar prețul lor a scăzut substanțial. Dupa datele oferite de firma de consultanta WOHLERS Associates, piața de imprimante și servicii 3D a fost în valoare de 2.2 miliarde de dolari la nivel mondial în anul 2012, cu 29% mai mare ca in anul 2011.

Pentru a comemora 30 de ani de la inventarea primei imprimante functionale 3D, duo-ul format din cunoscutul pictor rus Maxim Kashirskiy, care a fost pasionat de mic de arta, creandu-si inca de pe atunci propria colectie de bani  si care si-a dezvoltat propria tehnica de lumina difractie pentru crearea operelor sale si producatorul Alexander Hollander, a creat o nouă monedă cu fața fondatorului, vicepresedintelui si CTO  ​​a 3 D Systems Corp, Chuck Hull. Toate elementele sunt disponibile pentru achizitionare pe site-urile artistului si al producatorului-3D MINT. Monedele pot fi găsite si in magazinul lor-Shapeways.

Colectia de monede, impreuna cu o tiara printata cu celebrul citat al lui Louis Armstrong: “A Kiss to Build a Dream On”, au putut fi vazute in Rusia, la prima conferinta pe tema 3 D Printing-ului din aceasta tara, intitulata- „3D Print Expo”.

Surse: