Folosirea 3D Printingu-lui in Arta

ruble2Maxim Kashirskiy, un cunoscut pictor rus, care si-a creat propria tehnica in arta lumina-difractie, a folosit tehnica imprimarii 3D intr-un mod inedit.

Acesta a fost mult timp interesat de conceptul de bani, spunand intr-un interviu: „Intotdeauna mi-au placut printurile bine dezvoltate, cu o multime de linii fine si elemente. Din punct de vedere strict artistic, banii sunt cel mai bun exemplu pentru dovedi experienta tarii in care sunt produsi. Acestia avand o valoare si o importanta foarte mare pentru tara care ii produce. Ei pot fi folositi pentru a studia istoria unei tari, chiar și limba acelei tari poate fi studiata, sau cel putin cifrele. Inca din copilarie, am început sa colectionez bancnote, pentru ca iubeam arta. Pentru multi, aceasta pasiune poate parea ciudata, dar eu sunt un Taur, semnul de finante, asa cum spun astrologii.”

Cand a inceput sa se dezvolte ca artist, Kashirskiy, si-a desenat propriile sale modele de bani. O data cu inaintarea in varsta aceasta pasiune s-a dezvoltat si mai mult, Kashirskiy creandu-si propria versiune a rublei rusesti, folosind ca modele propriile imagini cu figuri istorice.

Dandu-si seama ca personajele de pe ruble au fost  „alese gresit” de catre cei care le-au creat, acesta a inlocuit artistii aflati de obicei  pe bani, cu oameni de stiinta si inventatori. In viziunea lui acestia fiind responsabili pentru bogatia tarii.

Folosind holograme, artistul a fost  capabil de a imita moneda reala, in timp ce portretiza oamenii de stiinta importanti cum ar fi Nikolai Nikitin, care a construit Turnul Broadcasting Oskatino si Boris Rosing, unul din pionierii televiziunii ruse. Proiectul acesta, intitulat „Innovative Money”, l-a condus pe Kashirskiy la urmatorul său proiect: monede imprimate 3D.

Facand echipa cu producatorul Alexander Hollander, artistul si-a extins propria colectie de valuta, incluzand monede din plastic vopsite in aur si argint real, cu fetele altor eroi. Pe piesa de 5 Ruble, de exemplu, a printat imaginea celebrului om de stiinta rus Konstantin Tsiolkovsky.

Mai jos puteti vedea cateva imagini cu creatia lui Maxim Kashirskiy:

money1-650x743

Bancnota de 100 de Ruble

ruble

Model de monede printate 3 D

Sursa: designyoutrust.com