30 de palete de culori de vara pentru design-ul grafic

Design-Seeds-for-all-who-color-beach-tones-Google-Chrome_2014-05-29_10-15-26Ce culori defininesc cel mai bine vara? Un cer bleu? Apele turcoaz? Plajele de nisip cremoase? Sau ce ati zice de fructele de padure rosii, limonada roz si iarba verde?

Vara este unul dintre sezoanele cele mai vibrante de culoare, ceea ce face ca alegerea unui sistem unic si convingator al culorii pentru a-i proiecta imaginea sa fie o adevarata provocare.

Capturarea esentei mesajului nuantelor de vara inseamna ceva mai mult decat identificarea culorilor verii; trebuie sa intelegeti modul in care fiecare culoare si fiecare nuanta are un impact si transmite emotiile; apoi, trebuie sa stiti ce combinatii ale acestor culori indeplinesc cel mai bine tema.

Pentru inspiratia dumneavoastra, in continuarea articolului va vom prezenta o serie de palete de culori de vara pentru design-ul grafic. Sursa inspiratiei noastre a reprezentat-o site-ul Design Seeds, pe care vi-l recomandam atunci cand sunteti in cautare de idei colorate. Puteti folosi aceste culori pentru a va crea carti de vizita viu colorate in ton cu anotimpul sau alte materiale tipografice.

1. Boat Blues

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Feathered Hues

5

3. Sundae Hues

8

Culorile alese mai sus sunt inspirate din natura si impreuna dau nastere la combinatii cromatice placute ce ne duc cu gandul la caldura, emotie sau libertate.

In final, as vrea sa nu uitam de Marsala, desemnata de Pantone ca fiind culoarea anului 2015.  Despre aceasta si motivele care au determinat selectarea ei ca fiind culoarea anului 2015 vom scrie intr-un alt articol. Pana atunci, nu uitati: sa incercam sa auzim colorat si sa vedem sonor, dupa cum Petre Tutea ne indemna intr-una dintre insemnarile sale.