Tablouri celebre din lemn si hartie

01De cele mai mule ori, in articolele noastre de pe blog discutam despre diverse modalitati de utilizare a hartiei. O coala alba de hartie poate fi transformata cu usurinta intr-o carte de vizita, in cataloage de prezentare, in foi cu antet, flyere, brosuri sau chiar calendare de perete. Astfel, cu putina imaginatie, in tipografia noastra, coala de hartie capata personalitate.

In articolul de astazi, ne propunem sa va prezentam o noua modalitate de utilizare a hartiei, prin care, simpla pagina dintr-un ziar poate deveni opera de arta. Ideea acestui articol ne-a venit dupa ce am vazut cateva dintre creatiile artistului corean Lee Kyu-Hak.

Lee Kyu-Hak a devenit cunoscut ca artistul ce a reinterpretat intr-o maniera mai putin obisnuita unele dintre cele mai cunoscute tablouri ale lui Van Gogh. Noutatea pe care o aduce sta in tehnica inedita pe care a utilizat-o in recrearea tablourilor. Astfel, pentru a reproduce diverse tablouri, artistul corean inveleste mici fragmente de lemn in hartie colorata de ziar. Fiecare portiune din tabloul astfel realizat reda tusele creatiilor originale.

In prezent, lucrarile artistului corean sunt expuse in Miami, la Black Square Gallery si in Seoul, la Galeria Yesong. Intr-un interviul  acordat celor de la The NY Daily News, Lee Kyu-Hak a explicat ca lucreaza cu materiale precum lemnul si hartia de ziar fiindca acestea reperezinta cel mai bine vanitatea artei contemporane.

Chiar daca, in societatea contemporana, suntem obisnuiti ca bucatile de hartie sa fie utilizate, de cele mai multe ori, in scopuri comerciale, artistul corean impresioneaza prin creativitate, prezentand o noua modalitate prin care hartia poate fi utilizata in crearea unor opere de arta.

tablou hartie 01

tablou hartie 02

tablou hartie 03

Sursa foto