Postere minimaliste ce promoveaza stiinta

V-ati gandit vreodata ce are in comun stiinta cu advertising-ul?
Un prim lucru la care ma gandesc ar fi faptul ca advertising-ul face stiinta mai atragatora

poster minimalistV-ati intrebat vreodata ce au in comun stiinta si advertising-ul? Un prim lucru la care ma gandesc ar fi faptul ca advertising-ul poate face stiinta mai atragatoare. Cred ca la acest punct comun s-au oprit si cei care organizeaza, in fiecare an, in India, Ziua Nationala a Stiintei. Acest eveniment, lansat in anul 1986, este sarbatorit pe data de 28 februarie, in scoli, colegii, universitati sau alte medii academice si stiintifice.

Eveniment cu traditite, National Science Day este promovat anual prin diverse metode de advertising. Anul acesta, ceea ce a atras atentia si a creat vizibilitate, in special in mediul online, a fost o colectie impresionanta de postere.

La numai cateva saptamani de la marele eveniment, posterele de promovare ale National Science Day au impanzit Internetul. Meritul acestui succes ii revine lui Kapil Bhagat, designer-ul care le-a conceput.

Prin portofoliul sau, Kapil Bhagat se pozitioneaza ca un designer minimalist, ce a renuntat la advertising pentru a lucra pe cont propriu ca grafic designer.

La fel ca majoritatea lucrarilor sale, colectia de postere realizate pentru Ziua Nationala a Stiintei are un design minimalist, impresionand prin creativitate si simplitate. In prezent, afisele pot fi achizitionate de pe Society6.

poster-archimedes

poster-darwin

poster-copernicusposter-newton