Care sunt cele mai frumoase carti din Romania?

cele mai frumoase cartiIn majoritatea articolelor pe care le postam pe blog incercam sa aducem informatii despre produsele si proiectele realizate pentru clientii nostri. Astfel, de cele mai multe ori am abordat subiecte ce tin de design-ul unei carti de vizita, de modul in care trebuie sa arate o mapa de prezentare, un calendar personalizat sau alte materiale tipografice ce sunt utilizate in comunicarea interna sau in cea cu stakeholderii.

Astazi, tema acestui articol va fi putin diferita fiindca ne-am bucurat extrem de mult cand am vazut ca in Romania, Asociatia pentru performanta si Cultura a organizat un concurs national de design de carte.

Chiar daca credem in binecunoscuta afirmatie ”don’t judge a book by its cove”, totusi nu trebuie sa subestimam importanta design-ului chiar si in cazul realizarii unei carti. Uneori, coperta este cea care ne poate determina sa achizitionam o carte sau dimpotriva, sa nu-i acordam importanta unei anumite publicatii.

Nominalizarile acestui concurs au fost grupate in cinci categorii, carte ilustrata, beletristica, non-fictiune, album si catalog si carte bibliofila.

Premiul I i-a revenit Alexandrei Cor pentru conceptul grafic al cartii Kitsch is Everywhere publicata de Atelierul de Grafica.

coperta carte

coperta carte

pagina carte

pagini interior carte

Premiul al II-lea a fost obtinut de George Anghelescu pentru cartea De-a avangarda, publicatie pentru copii, proiect al Muzeului National de Arta al Romaniei.

coperta carte copii

Locul al III-lea a fost ocupat de cartea Prieten drag, tovaras al raposatului, aparuta la editura Curtea Veche. Design-ul acestei carti a fost realizat de Griffon & Swans.

carte prieten-drag

Mai multe informatii despre castigatorii fiecarei categorii in parte gasiti pe site-ul Cele mai frumoase carti.

Sursa foto