Ce carti de vizita se foloseau in 1876?

Chiar daca intr-unul din articolele recente am vorbit despre acele carti de vizita al caror in al caror design apar elemente specifice iPhone-ului, astazi ne intoarcem in timp, undeva prin anul 1876, cu gandul de a prezenta cateva carti de vizita ce erau utilizate in acea perioada.

Stim ca, pe orice astfel de materiale, cele mai importante informatii sunt datele de contact. In aceasta categorie incadram numarul de telefon (fix si mobil), numarul de fax, adresa de e-mail, site-ul companiei etc.

Totusi, in 1876, intr-o perioada in care nu puteam vorbi de telefonie mobila si de Internet, oamenii utilizau, cu scopul de a facilita procesul de comunicare,  carti de vizita, prin intermediul carora furnizau diverse informatii (numele, prenumele sau data si ora unei viitoare intalniri).

1Primul model pe care vi-l prezentam nu reprezinta o carte de vizita, chiar daca formatul este acelasi. In acest prim exemplu este vorba mai mult de o invitatie, decat de o carte de vizita cu care suntem noi obisnuiti. Dupa cum se poate observa, aceasta are rolul de a stabili ora si locatia unei viitoare intalniri.

carti de vizita old 01

1Cel de-al doilea model, chiar daca este asemanator unei carti de vizita, are un cu totul alt scop.

carti de vizita old 02

1Al treilea model este, in adevaratul sens al cuvantului, o carte de vizita. Design-ul acesteia permite personalizarea individuala, de mana, cu numele proprietarului. In acea perioada, dupa cum se poate observa mai jos, majoritatea cartilor de vizita mergeau pe aceasta idee, iar o mare parte dintre ele aveau doar rolul de a stabili detaliile unei viitoare intalniri.

carti de vizita 03carti de vizita 04carti de vizita 05carti de vizita 06

In final, vrem sa mentionam ca ideea acestui articol ne-a venit dupa ce am gasit o colectie asemanatoare pe site-ul Webcultura. In speranta ca tema articolului va captat atentia, va furnizam un link unde puteti gasi mai multe astfel de modele.