4 sfaturi pentru realizarea unor foi cu antet

playing with colorInainte de a trece in revista cele 4 sfaturi utile pentru realizarea design-ului unor foi cu antet, vreau sa fac o serie de precizari generale referitoare la acest tip de material tipografic. Astfel, de cele mai multe ori, comenzile de foi cu antet vor avea urmatoarele specificatii tehnice:

1Formatul hartiei pe care vor fi printate foile cu antet va fi A4;

1Gramajul hartiei foilor cu antet va fi de 80 sau 90 g;

1Tirajul minim: 200 de bucati;

1Pentru orice comanda de foi cu antet a carei valoare depaseste 300 lei transportul prin curier rapid este GRATUIT.

Un aspect extrem de important al foilor cu antet, in afara de aceste specificatii tehnice ce fac referire, in mare parte,  la produsul finit, se refera la design-ul acestora. In majoritatea cazurilor, gradul de acoperire cu culoare este de maximum 15%. Astfel, avand la dispozitie un spatiu redus, trebuie sa-l utilizam intr-un mod cat mai adecvat. In acest sens, va recomand sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

check-markFii cat mai simplu!

Cele mai reusite foi cu antet sunt caracterizate de simplitate. Se utilizeaza logo-ul companiei, sloganul acesteia, precum si datele de contact si adresa. In ceea ce priveste culorile, folositi-le doar pe cele care sunt utilizate si in logo. Tinand cont de spatiul redus pe care-l aveti la dispozitie, nu trebuie sa faceti uz de efecte speciale si de elemente grafice ce ar ingreuna, din punct de vedere vizual, receptarea mesajului.

foi cu antet 01

foi cu antet 02

check-mark Ai grija la dimensiunea fonturilor!

Gandeste-te care sunt cele mai importante informatii pe care vrei sa le transmiti printr-un astfel de material. Numele companiei, slogan-ul acesteia sau datele de contact? Alege cu grija dimensiunea pentru fonturile utilizate astfel incat acestea sa fie clare si  lizibile.

foi cu antet 04

foi cu antet 05

check-markNu utiliza prea multe culori si elemente grafice!

De obicei, unul dintre singurele elemente grafice ce apar pe foile cu antet este reprezentat de logo-ul comapaniei. Poti folosi si alte elemente grafice, ca parte integranta a foilor cu antet, insa gandeste-te ca pe acest tip de material vor fi printate diverse informatii. Tine cont de acest lucru cand optezi pentru utilizarea unui background.

foi cu antet 05

foi cu antet o6

Sursa

check-mark Fii creativ!

Chiar si foile cu antet iti permit sa fii creativ. Pozitioneaza intr-o alta parte a paginii logo-ul si informatiile pe care vrei sa le transmiti sau opteaza pentru un carton special atunci cand tiparesti foile cu antet.

foi cu antet 08

foi cu antet 10

foi cu antet 11

Sursa