Designul unei carti de vizita

Cartea de vizita trebuie sa te reprezinte in primul rand pe tine, si apoi compania pentru care lucrezi. Aspectul profesionist al unei carti de vizita este dat de o grafica simpla care denota eleganta.

Designul oricarei carti de vizita trebuie sa fie profesionist, fara desene si fara prea multe culori. Este adevarat ca trebuie sa fie vizibila si sa atraga atentia clientilor, insa un design simplu sau un tip de carton special este suficient. Foloseste doar cateva culori, in general cele cuprinse in logo-ul firmei.

Fontul unei carti de vizita este iar important. Pentru a nu da gres mergi pe un font clasic, business, ce faciliteaza citirea cu usurinta a datelor de contact. Dimensiunea fontului trebuie sa fie aleasa astfel incat sa poata fi cuprinse si citite toate datele de contact. Pentru numele persoanei sau a firmei se foloseste un font de 10-11, iar pentru date precum adresa, numar de telefon, e-mail, un font de 8 – 9 puncte.

Pentru carti de vizita pot fi folosite doua tipuri de formate: pe orizontala sau pe verticala. In acest caz alegerea iti apartine.

In articolul urmator iti vom prezenta cateva tipuri de cartoane speciale pentru carti de vizita.