Ce culori folosim pe cartile de vizita?

Semnificatia culorilor si asocierile pe care oamenii le fac cu privire la utilizarea acestora sunt doua aspecte pe care poti sa le iei in calcul atunci cand vrei sa realizezi design-ul unei carti de vizita.

Tinand cont de acest aspect, in articolul de astazi ne propunem sa discutam despre semnificatia culorilor si despre modul in care acestea pot schimba design-ul unei carti de vizita. Alegerea unei culori sau a unei dominante de culoare are o influenta mare asupra produsului final, in cazul nostru asupra cartilor de vizita.

O clasificare simpla a culorilor le imparte pe acestea in doua categorii: culori calde si culori reci. Aceasta clasificare a fost determinata de starea pe care o anumita culoare o transmite. S-a demonstrat stiintific ca fiecare culoare are un impact mare asupra psihicului uman, transmitand stari si sentimente diferite.

Carti de vizita – culori calde

Rosu este o culoare foarte puternica, utilizata de multe companii ca parte a identitatii vizuale. Descrisa ca o culoare dinamica, rosu semnifica pasiune, putere, energie, caldura, foc, entuziasm, forta. Ceea ce mi-a atras atentia vis-a-vis de aceasta culoare sunt cateva studii care arata faptul ca rosu este prima culoare pe care bebelusii o recunosc.

Cu toate ca exista mai multe asocieri care se pot face vis-a-vis de aceasta culoare, de cele mai multe ori oamenii asociaza rosu cu puterea sau forta.

Mai jos, va ofer cateva modele de carti de vizita in care predomina aceasta culoare.

carti de vizita rosu 01

carti de vizita rosu 02

carti de vzita 03

Galbenul, o alta culoare calda,simbolizeaza bucurie, fericire, intelepciune, energie. In cartile de specialitate se spune ca galbenul, in combinatie cu negru, atrage cu usurinta atentia clientilor. De obicei, in marile magazine, reducerile sunt marcate prin acesta culoare. Companii precum McDonald’s si Subway folosesc galben in cadrul identitatii vizuale.

De cele mai multe ori, galbenul este utilizat de acele companii care furnizeaza servicii sau produse ce se adreseaza copiilor.

Modelul de carti de vizita de mai jos este realizat doar pe baza de culori calde.

carti de vizita galben 01

Portocaliul reprezinta o combinatie intre galben si rosu, fiind, de cele mai multe ori, asociat cu diverse fructe si anotimpuri.

carti de vizita orange 01

carti de vizita orange 02

In momentul in care decizi ce culori urmeaza sa apara pe cartile de vizita este bine sa tii cont si de semnificatia acestora si de starile pe care le transmit.

In articolul urmator, vom prezenta cateva modele de carti de vizita in care predomina culorile reci.

Sursa imagini